Muusikon olkapääkivut 2010

Petteri kertoo tarinansa:

Syksyllä 2005 alkoi olkapääni vihoitella ja pikku hiljaa olotila paheni.
Aluksi luulin asian olevan suomalaisittain "treenin" puutetta ja yritin korjailla asiaa kuntosalilla ja lisärääkillä. Kävin hierojalla, joka oli toki mukava ja yritti kaikkensa, mutta homma oli vain rahan tuhlausta. Varsinaista liikerajoitetta ei tullut käteen, vaan työskentely meni mahdottomaksi puutumisen ja hermosäteilyn vuoksi.

Ongelma (olkapäässä) oli luultavasti lähtöisin SI-nivelestä, mutta minulle se konkretisoitui olkapään ikävänä kipuiluna, ennen muuta vielä hermosärkynä. Tästä lähtikin sitten vähitellen lääkärien kautta kierre, jossa paloi paljon rahaa tietämättömien fysiatrien ja omt-kiropraktikko-naprapaatti-osteopaattien hoitopöydillä. Hakoteillä olivat kaikki. Nikamamanipulaatiotyypit tekivät lähinnä niitä perusjuttujansa, jotka eivät tässä tapauksessa todellakaan auttaneet.

Silloin tuli huomatuksi ei pelkästään lääkäreiden ylimielisyys, mutta myös yleisesti hoitoalalla toimivien ihmisten asenne potilasta kohtaan. Eli mikäli kipua ei pystytty poistamaan oli se potilaan päässä tai valitusta pienistä asioista tai sitten sanottiin ties kuinka monennen hoitokerran jälkeen taas, että tule ensi viikolla uudestaan, jos ei ole parantunut. Juu, ei parantunut eikä varmasti täällä tule parantumaan, ajattelin. Täytyy kuitenkin myöntää, että yksi kalevalainen kansanparantaja oli oireiden lievityksessä oikeillä jäljillä ja hetken aikaa olo olikin hyvä eli kaikki kunnia hänelle.

Homma eteni sitten niin pitkälle, etten muusikkona enää voinut soittaa ja muistan liiankin hyvin hetken, jolloin hermoradat pettivät ja pöydältä nostamani juomalasi putosi lattialle. Kaikkeen tähän kyllästyneenä otinkin lopulta itse selvää mahdollisuuksista netissä ja päädyin vahingossa juuri Selkäsivuille. Luettuani Jouko Holmasta, totesin, ettei ollut enää mitään menetettävää.

Tultuani silloiseen hoitopaikkaan ensireaktio oli vähintäänkin epäilevä. Mutta viimeistään silloin, kun Jouko ilmoitti, että minulta on olkapää "pois paikoiltaan" ja että laitan sen itse paikoilleen, luovuin toivosta. Päinvastainen oli sitten yllätys. Toki ensin Jouko laittoi SI-nivelen kohdilleen, pehmensi vähän lihaksia ja pisti venyttelemään. Se käden heilautus oli sellainen kokemus, että oksat pois. Melkein puoli vuotta vaivannut olkapää oli kaikista kivuista ja hermosäteilyistä vapaa minuutin kuluttua siitä, kun olin Joukon opastamana itse kättä heilauttamalla saanut olkapääni kohdilleen :)

Jälkeenpäin, kun näin ihmisiä joita sieltä lähti ja tuli, olin melko vakuuttunut Joukon taidoista. Jouko nimittäin ulosanniltaan on sen verran karski, etteivät siellä vanhemmat naisihmiset ihan pelkän puheen perässä kulkisi.

Olen sen jälkeen käynyt pari kertaa Joukolla ja myös Timo Maarasella ja Leena Aarniolla. Molemmat ovat Joukon oppilaina oppineet hänen tekniikoistaan.

Olkapää temppuilee välillä, kun on laiskasti huolehtinut itsestään, mutta niitä isoja ongelmia ei ole ollut, kun vähän tekee kurinpalautusta itselleen Joukon ohjeilla.

En edelleenkään usko, että kukaan voi parantaa kaikkia maailman vaivoja, mutta minun kohdallani oljenkorret alkoivat olla vähissä ja Jouko oli se joka pelasti homman. Sen jälkeen myös pistin hieman uusiksi työskentelyarvomaailmaani, enkä ole päästänyt itseäni liian huonoon kuntoon. Jouko Holma vakuutti myös sillä, että komensi potilaansa pitämään huolta itsestään.

Tarinaani saa käyttää jos tarvitsee. Jouko vaan pelasti tosiaan yhden muusikonuran :)

Petteri

Lahtelainen Jouko Holma on jäsenkorjauksiin keskittynyt nuoremman polven kansanparantaja

Mestarikansanparantaja Jouko Holman taidot ovat auttaneet monia

Yleensä Jouko Holman luota haetaan apua migreeniin, selkä- ja niskakipuihin tai muihin vastaaviin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Ne hän hoitaa pääosin hieromalla lihaskireydet auki, vapauttamalla hermopinteet, korjaamalla lantiosta virheasennot, avaamalla rangasta nivellukot, avaamalla niskan ja kallonpohjan lukot sekä mobilisoimalla olkapäät ryhdikkääseen asentoon (*). Monilta kroonisetkin kivut katoavat lähes täysin kertahoidolla. Tälle ainutlaatuiselle ja potilaiden mielestä erinomaiselle hoitomenetelmälle, jossa kerralla korjataan kaikki ongelmat nilkoista kallonpohjaan (kokonaisvaltainen hoito), on eräs Joukon ensimmäisistä oppilaista antanut nimen "Method Holma".

(*) Kaikki nämä ongelmat on mainittu mm. osteopatian ja kiropraktiikan kirjallisuudessa. Ne mainitsi myös tohtori James Paget jo vuonna 1867 British Medical Journalissa kijoituksessaan Cases that bone-setters cure

Kiropraktikko Christensen kertoo kuinka lantio voi mennä vinoon ja mitä siitä seuraa.
"The whole pelvic girdle can be tilted to one side in the aftermath of a traumatic injury. A secondary dysfunction comes on slowly, producing a chronic misalignment. Muscle atrophy on one side and overdevelopment on the other may be associated with a scoliosis with pelvic tilt or an actual shortening of one leg."

Dr. Linetsky kertoo samasta vaivasta:
"The art of accurate diagnosis, skillful manipulation and stabilization of a loose sacroiliac joint including the other components related to this puzzle is mastered by few."

Dr. Julian Whitaker samasta vaivasta:
"This is also why alignment of the sacroiliac joints is so important - knock them out of place and the structural integrity of the entire spine is affected."